29. 04. Vyzkoušejte neobvyklé grilované variace!

Chystáte se grilovací sezónu teprve zahájit nebo už máte první letošní grilování úspěšně za sebou? Nechtěli byste tentokrát vyzkoušet něco jiného a překvapit své blízké poněkud netradičním menu? Co takhle vyměnit klasické maso v marinádě za nové a nečekané kombinace?

Ryby

Grilované ryby a vodní živočichové jsou ve světě vyhledávanou lahůdkou. Jejich velikou výhodou je především rychlá úprava, která zabere, na rozdíl od jiných druhů mas, pouze pár minut. Čerstvost masa je ale samozřejmě nutností. Pokud tápete, jakou rybu zvolit, ze sladkovodních vás určitě nezklame pstruh či candát. Z mořských ryb si nejvíce pochutnáte na tuňáku či lososovi, vyzkoušet můžete ale i tresku. K ochucení grilované ryby se výborně hodí bylinková marináda s citronovou šťávou.

Zelenina

Grilovaná zelenina se v poslední době stala oblíbenou přílohou k masu – nemusíte se ji ale bát použít i jako hlavní chod. Její příprava na grilu je velice rychlá a jednoduchá. Není potřeba ji ani nakládat do marinády – úplně postačí oblíbené koření, případně trocha soli a kapka olivového oleje. Zelenina nabízí celou řadu lahodných kombinací. Můžete zkusit oblíbenou klasiku v podobě grilovaných rajčat nebo lilku či cukety.  Báječně si pochutnáte také na paprice, houbách nebo kukuřici.

Ovoce

Ke každémusprávnému grilování patří také dezert! Proč by však koneckonců i ten nemohl být připraven na grilu? Ovocné grilované špízy nabízí nejednu lahodnou variaci a jsou skvělou alternativou sladkého dezertu. Ke grilování se výborně hodí například mango, ananas, banán či broskve, ale použít samozřejmě můžete i méně exotické ovoce, třeba jablka nebo hrušky. Hotové špízy jsou velmi lahodné, obzvlášť pokud je na závěr polijete čokoládou nebo posypete skořicovým cukrem. Ovoce si také můžete dopředu naložit do medové marinády. Uvidíte, že s touto pochoutkou sklidíte úspěch!

Tip Zlatých Slev: